Органичен Витамин Д

(2 клиентски отзива)

60.00 лв.


100% оригинален продукт

☎️  0877 10 66 20  – консултация или поръчка

✉️ Изпрати съобщение по  Viber 

Купи с 30% отстъпка – научи как


Код: 175 Категории: , , Етикет:

АкваСорс Органичен Витамин Д

Естествена подкрепа за кости, мускули, зъби и имунитет.

AquaSource комбинира органичен витамин D с червени водорасли. Заедно те подпомагат поддържането на нормални кости, здрави зъби, по-силна имунна система и добра мускулна функция.

За разлика от синтетичните източници, нашият AquaSource Органичен Витамин D гарантирано се усвоява по-добре от организма.

Ние вярваме, че тялото винаги преработва естествените храни далеч по-добре от синтетичните продукти. В допълнение, те се предлагат чрез методи, които увеличават хранителна им стойност.

Витамин D – осигурен от органични гъби на прах. Този специален вид гъби с бяла част от долната страна на шапката произвежда много чиста и ефикасна форма на витамин D2. На практика, тези гъби буквално не се преработват и са сертифицирани като органични.

Lithothamnion (червени водорасли) – рядък и уникален вид водорасли, които се събират от незамърсеното и богато на минерали дъно на Атлантическия океан, в близост до северозападното крайбрежие на Исландия. Те са богат източник на много минерали, но са най-добре известни като „съвършен природен източник на калций“.

Органична алфалфа – кълновете от люцерна са богати на хранителни вещества и фибри и са изключително алкализираща храна. Един от най-големите източници на фотонна енергия.

Изложени на риск от недостиг на витамин D са:

  • Бременни и кърмещи жени.
  • Бебета и малки деца на възраст под пет години.
  • Хора на и над 65-годишна възраст.
  • Хора, които не се излагат на достатъчно слънчева светлина или пък такива, които прекарват повече време в затворени пространства.
  • Хора от африкански, афро-карибски и южно-азиатски произход, и такива с по-тъмен цвят на кожата.

AquaSource Органичен Витамин D с натурален калций Хранителна добавка – 60 капсули Нетно количество – 31g

Състав в препоръчителен дневен прием от 1 и 3 капсули

  • Lithothamnion (червени водорасли) – 255mg/765mg
  • Органична Алфалфа на прах – 117mg/351mg
  • Органични гъби на прах – 60mg/180mg

Естествено осигуряващи:

  • (400/1 200 iu) Витамин D – 10µg (200%*)/30µg (600%*)

Капсула: Растителна целулоза

*Хранителна референтна стойност в ЕС в %

Указания за употреба

  • Вземат се по 3 капсули дневно.
  • Да се съхранява на сухо и хладно място.
  • Да не се превишава препоръчания дневен прием.
  • Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.
  • Да не се използва като заместител на разнообразното хранене и здравословен начин на живот.
  • Производител: Specialbalance Ltd

Здравни твърдения, одобрени от Европейския орган за безопасност на храните (ЕОБХ)

  • Витамин D допринася за подпомагане на имунната система.
  • Bитамин D подпомага поддържането на нормални кости, зъби и мускулна функция.
  • Витамин D допринася за нормалното усвояване/използване на калция и фосфора.

Данни за алергени

  • Не съдържа алергени според Регламент (ЕС) № 1169/2011 за предоставянето на информация за храните на потребителите.

Допълнителна информация за органичен витамин D на АкваСорс

Всички знаем, че излагането на слънце може да предизвика рак на кожата и преждевременно остаряване. Но избягването на слънчевата светлина също може да увреди здравето ни, тъй като слънцето помага на тялото ни да произвежда витамин D.

Все повече изследвания, направени през последните години, свързват дефицита на витамин D с различни сериозни заболявания.

Учени, политици и лекари по цял свят са единодушни, че е необходимо да добавяме към диетата си витамин D, заедно с правилния тип калций. Лекарите, особено в северните страни, стават свидетели на завръщането на болести като рахит, дължащи се на дефицит на витамин D и калций.

През 2013 година AquaSource бе поканена на прием в Камарата на общините в Уестминстър, Лондон, за обсъждане важността на вземането на добавки с витамин D. Политиците осъзнаха, че е наложително да наблегнат пред работещите в сферата на здравето и пред общността като цяло колко е важно човек да си осигурява достатъчно от този „слънчев витамин“.

Разполагаме с много доказателства, че вземането на добавки с витамин D спомага за предпазване от падане на възрастните хора и от фрактури, особено като се има предвид, че дефицитът на витамин D е широко разпространен сред обитателите на старческите домове. Но проблемът не се ограничава с възрастните хора – много други здравословни проблеми, във всички възрастови групи, са свързани с дефицита на витамин D

AquaSource комбинира Органичен витамин D с натурален калций. Тъй като смятаме, че тялото винаги преработва натуралните храни много подобре от синтетичните продукти, всички съставки в тази хранителна добавка са получени от натурални източници.

Първата съставка – Червени водорасли (Lithothamnium sp.) – е натурален източник на калций, произведен от богати на минерали морски водорасли (Lithothamnium sp.). Те се събират от морското дъно по западното крайбрежие на Ирландия и северозападното крайбрежие на Исландия в чисти, незамърсени, богати на минерали части на Атлантическия океан.

Червените водорасли (Lithothamnium sp.) са натурален морски продукт, в резултат на което характеристиките им варират през различните сезони. Обикновено съдържат 34% натурален калций и 2.5% магнезий.

Сертифицирани са от Organic Trust (OT). Схемата за сертифициране на продукти на OT включва одобрени продукти, приемливи за употреба в органични системи – тези продукти излизат извън законодателната сфера на Regulation (EU) No 2092/91. Имат също така Kosher и Halal сертифициране.

Минералите от морската вода се натрупват в листовидните структури на водораслото, които впоследствие се отделят от живия организъм на водораслото и падат на океанското дъно. Събират се именно оттам. След това минералите се изолират от водораслите, изсушават се и смилат в съответствие със стандартите на ISO и HACCP сертификацията. Минералният екстракт съдържа също така 72 микроелемента.

В две капсули AquaSource Органичен Витамин D се съдържат 255mg от тези богати на минерали водорасли, осигуряващи 87mg натурален и лесно усвояващ се калций.

Екологично чиста люцерна – Покълналата люцерна е изключително богата на нутриенти и влакнини (фибри) и оказва силно алкализиращо действие върху кръвта. Тя, също така, е един от най-богатите източници на фотонова енергия. На фона на ниското си калорийно съдържание, тя е истинска съкровищница, когато става дума за протеини и минерали.

Люцерната е с по-високо процентно съдържание на протеини от месото, яйцата и млечните продукти, а богатството й на минерали се обяснява с мощните корени, достигащи до 30 м дълбочина под земната повърхност. Люцерната се цени от векове като здравословна храна.

Екологично чистите гъби на прах осигуряват натурален витамин D. Тази специална гъба, наречена „двуспорова печурка“, произвежда много чиста и мощна форма на витамин D2. Тя не е преработена по никакъв начин, има сертификат за екологична чистота и е подходяща за вегетарианци и вегани.

Витамин D е мастноразтворим нутриент, от изключителна важност за човешкия живот. За синтезирането му в нашите тела (от холестерол) е необходимо слънце, но той присъства също така естествено в рибеното масло, добито от черен дроб на треска, мазната риба и яйцата. Малки количества са открити в гъбите.

Органичен витамин D2 или витамин D3

Трябва да имаме предвид два основни момента:

1. Колкото по-ново е изследването, сравняващо витамин D и витамин D3, толкова е по-точно.

2. Когато човек консумира витамин D2 и витамин D3, има само една разлика:

– Когато човек консумира витамин D2, периодът на полуразпад на 1.25 хидроксивитамин D в кръвта му трае средно 3-5 дни.

– Когато човек консумира витамин D3, периодът на полуразпад на 1.25 хидроксивитамин D в кръвта му трае средно 7- 10 дни.

Следователно, ако смятате, че по-дългият период на полуразпад на активния хормон в кръвта ви е по-добър вариант, тогава, да, D3 е по-добрата форма на този витамин.

ОБАЧЕ:

– Ако вземате витамин D всеки ден, ефектът избледнява, тъй като дори тридневен период на полуразпад осигурява адекватни количества при всекидневна консумация.

– Почти всяка клетка във вашето тяло има рецептор за 1.25 хидроксивитамин D. Дали по-дългият период на полуразпад действително е индикатор за „по-добро“?

А ако 1.25 хидроксивитамин D се усвоява по-добре – и по-краткият период на полуразпад се дължи именно на това?

Никога не съм виждал изследване, при което се сравняват нивата на 1.25 хидроксивитамин D в урината както за витамин D2, така и за витамин D3…

– Според мен, ако някой дискутира въпроса „D2 или D3“, вече е пропуснал ценността на този продукт.

Запомнете, този продукт е:

  • Пълноценна храна
  • Натурален
  • Вегански
  • На растителна основа
  • Със сертификат за екологична чистота
  • Източник на витамин D2 и повече от 100 други нутриента
  • Източник на витамин D4
  • Отгледан и произведен в САЩ

D3 е чудесен! D2 е чудесен! D4 е чудесен!

Тук не става въпрос да се правят СРАВНЕНИЯ: въпросът е какво вие, като потребител, искаме да внесем в тялото си или от какво се нуждаем.

Витамин D работи добре в тялото съвместно с витамин К2, открит най-вече във ферментирали храни като сурово, непастьоризирано кисело зеле, кефир, масло, произведено от сурово мляко от хранени с трева животни, и натто.

За съжаление вкусът на наттото не се възприема добре от повечето европейци. По-вкусни и също добър източник на витамин К2 са холандските сирена гауда и едам, бри, произвеждани в различни страни, и евентуално – ярлсберг.

Ако не живеете в страна, където можете да се възползвате често от слънцето, незасенчено от облаци, и с достатъчно топлина (и време и възможност да го правите), за да излагате 40% от тялото си в продължение на 20 минути между 10 и 14 часа, би било разумно да вземате качествена добавка с витамин D.

Източник: myaquasource.net

2 отзива за Органичен Витамин Д

  1. Sonia Stoilova

    Естествени продукти за здраве и енергия!

  2. Ivanka Gocheva

    Добавките на AquaSource® помагат на организма, натурални са, качествени и с доказано отлично действие???

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Също може да ви хареса…

Shopping Cart